سبزی قرمه (1.5 کیلو) : گشنیز ، جعفری ، اسفناج ، تره ، شنبلیله و شوید
(توجه: شنبلیله و شوید قرمه سبزی رو تلخ می کنند پس این دو تا رو به مقدار کم استفاده کنید )
(خب لازم نیست که بگم سبزی ها باید کاملا تمیز شده ، شسته و ضدعفونی شده باشند ، باید اونا رو کامل کامل (دو سه بار) خرد کرده و بعد خوب تو روغن سرخ کنید و کاملا واضحه که کل این فرآیند از قبل باهاس انجوم بشه نه اینکه تو همون روزی که میخواین قرمه سبزی درست کنین ، چون دیگه وختی نمیمونه واسه غذا درست کردن . مادربزرگ معمولا تو این فصل اول زمستون که سبزی خوزستان در میاد 100 کیلو میخره و آماده میکنه (حدود 50 کیلو درمیاد ازش) و واسه تک تک بچه ها در سرتاسر کشور میفرسته – تو مایه های send to all )
گوشت قرمز: 250 گرم (کمتر و بیشترش بستگی به ذائقه و قیمت گوشت داره)
(توجه: شنبلیله و شوید قرمه سبزی رو تلخ می کنند پس این دو تا رو به مقدار کم استفاده کنید )
(خب لازم نیست که بگم سبزی ها باید کاملا تمیز شده ، شسته و ضدعفونی شده باشند ، باید اونا رو کامل کامل (دو سه بار) خرد کرده و بعد خوب تو روغن سرخ کنید و کاملا واضحه که کل این فرآیند از قبل باهاس انجوم بشه نه اینکه تو همون روزی که میخواین قرمه سبزی درست کنین ، چون دیگه وختی نمیمونه واسه غذا درست کردن . مادربزرگ معمولا تو این فصل اول زمستون که سبزی خوزستان در میاد 100 کیلو میخره و آماده میکنه (حدود 50 کیلو درمیاد ازش) و واسه تک تک بچه ها در سرتاسر کشور میفرسته – تو مایه های send to all )
گوشت قرمز: 250 گرم (کمتر و بیشترش بستگی به ذائقه و قیمت گوشت داره)
لوبیا چیتی : 1.5 پیمانه (اینم باز کمتر و بیشترش بستگی به ذائقه تون داره اما نکته مهم اینه که لوبیا فقط چیتی و لاغیر ... حالا اگه به فرض محال در دسترس نبود ، جهنم و ضرر ، میتونید از لوبیا قرمز هم استفاده کنید اما فکر لوبیا چشم بلبلی رو از سرتون بیرون کنید وگرنه عاق تون میکنم و تا چند وقت دیگه که فتواشو هم از قم گرفتم مرتد محسوب میشید ، شما که نمیخواید واسه یه وعده غذا کارتون به دادگاه انقلاب و طناب دار و این حرفا بکشه؟) ضمنا از همین لینک کنار صفحه به پتیشن مبارزه با لوبیا چشم بلبلی برین و زیرشو امضا کنید.
نکته : لوبیا رو باید قبل از شروع بکار جداگانه پخته باشید در غیر این صورت پختن اش همراه غذا مکافاته و معمولا خام از آب درمیاد.
پیاز یک عدد گنده
نکته : لوبیا رو باید قبل از شروع بکار جداگانه پخته باشید در غیر این صورت پختن اش همراه غذا مکافاته و معمولا خام از آب درمیاد.
پیاز یک عدد گنده
لیمو عمانی 3 عدد ( تعداد این یکی هم سلیقه ایه .. مامان بزرگ معمولا داخلشو جدا میکنه و بدون پوست میندازه داخل خورش ... اگه میخواین درسته بریزین داخلش باید سولاخش کنین ... خاله کوچیکه از پودرش استفاده میکنه)
رب یک قاشق یا کمتر ( فقط واسه یه مزه دادن به غذا)
روغن و زردچوبه و نمک و فلفل هم به قول معروف به اندازه کافی
خب اما بریم سراغ طرز تهیه :
کلا همه خورشها همین جوری شروع میشن :
ساعت 8 صبح باید شروع بکار کنید ، شوخی هم ندارم ، تنبل خونه شاه عباس نیستش که ، دیر بجنبید ناهار رو 3 بعد از ظهر میخورید. قرمه سبزی عشق میخواد.
گوشت رو که معمولا تو فریزره باید از شب قبل بذارید تو یخچال که یخش آب شه (بهتره توی یه ظرف بذارین که خونابه یخچالو به گند نکشه ) به همین صورت واسه سبزی اگه تو فریزره. برنج رو هم بهتره از شب قبل بخیسونید.
روغن رو بریزین تو قابلمه ، داغ که شد (نوعروسان جوان توجه کنن که روغن بخودی خود داغ نمیشه و باید حتما حتما اجاق رو روشن کنید. روی اون مشعلی که از همه کوچیکتره) گوشت رو اضافه کنید و پیاز رو هم بشورید و خورد کنید تو قابلمه (در عین حال از پرش قطره های روغن وحشت نکنید) و خوب تفت بدین و از بوی خوش گوشت و پیاز لذت ببرین ،زردچوبه و نمک و فلفل و رب رو (بمقدار کم ، قرار نیست قیمه درست کنی که) هم یادتون نره اضافه کنید ، خوب که اینارو سرخ کردی، نوبت سبزیه که قبلا (با توجه به شرح بالا) سرخ شده و حالا اضافه میشه و همراه باقی مواد تفت داده میشه . بعد از این نوبت آبه که اضافه کنی (مقدار آب بستگی به اندازه قابلمه و مقدار مواد داخلش داره اما از زیادی آب نگران نباشید؛ فوقش یک ساعت آخر، شعله رو تنظیم میکنید که اضافه اش بخار شه) اما علی الحساب دو سوم قابلمه آب بریزین (تا من از مامان بزرگ بپرسم و اینجا رو آپدیت کنم) و شعله رو زیاد کنید تا بجوش بیاد .حالا اگه لوبیا چیتی(که قبلا پخته شده) خیلی پخته و نرم باشه بذارید واسه یه ساعت آخر ، اما اگه معمولی باشه همین الان اضافه کنید و بذارید همراه باقی مواد یه جوش بخوره و شعله رو کم کنید ، ملایم ملایم ... اینقدر که یه چسه شعله باشه ولی خاموش نشه.در قابلمه رو روش بذارین و بگذارید برای 4 ساعت بمونه(حالا میتونید برید سراغ مفدمات درست کردن پلو).اما ساعت به ساعت و گاه و بیگاه بهش سر بزنید و همه چیزو چک کنید. ساعت سوم باید لیمو عمانی رو اضافه کنید و لوبیا رو(با توجه به توضیح قبلی اگه از قبل خیلی پخته است ). همین حالا که ساعت سوم هست میتونید تخمین بزنید که آبش کمه یا زیاد ( اگه آب زیاد باشه ملاقه رو که داخل ظرف میذارید فورا پر میشه ) و با توجه به اون شعله رو تنظیم کنید یا کمی آب اضافه کنید.
بعد از ساعت چهارم وقتی اون روغن خوشرنگ بالا اومده و سطح خورش رو گرفته میشه گفت غذا آماده است.
قاشق به قاشق اش رو با تمام وجود و با چشمان بسته مزه مزه کنید و بدونید که قرمه سبزی هدیه ای از خداوند است.
پ.ن 1: تو شهرهای مختلف ممکنه از سبزیهای دیگه ای هم استفاده بشه یا چیزی کم و زیاد بشه (مثلا مو قشنگ اینا توش سیب زمینی هم می ریزن – بحق چیزهای ندیده) اما اسلوب کار همینه و البته مزه ی غذا با کم و زیاد کردن سبزی ها تغییر می کنه.
رب یک قاشق یا کمتر ( فقط واسه یه مزه دادن به غذا)
روغن و زردچوبه و نمک و فلفل هم به قول معروف به اندازه کافی
خب اما بریم سراغ طرز تهیه :
کلا همه خورشها همین جوری شروع میشن :
ساعت 8 صبح باید شروع بکار کنید ، شوخی هم ندارم ، تنبل خونه شاه عباس نیستش که ، دیر بجنبید ناهار رو 3 بعد از ظهر میخورید. قرمه سبزی عشق میخواد.
گوشت رو که معمولا تو فریزره باید از شب قبل بذارید تو یخچال که یخش آب شه (بهتره توی یه ظرف بذارین که خونابه یخچالو به گند نکشه ) به همین صورت واسه سبزی اگه تو فریزره. برنج رو هم بهتره از شب قبل بخیسونید.
روغن رو بریزین تو قابلمه ، داغ که شد (نوعروسان جوان توجه کنن که روغن بخودی خود داغ نمیشه و باید حتما حتما اجاق رو روشن کنید. روی اون مشعلی که از همه کوچیکتره) گوشت رو اضافه کنید و پیاز رو هم بشورید و خورد کنید تو قابلمه (در عین حال از پرش قطره های روغن وحشت نکنید) و خوب تفت بدین و از بوی خوش گوشت و پیاز لذت ببرین ،زردچوبه و نمک و فلفل و رب رو (بمقدار کم ، قرار نیست قیمه درست کنی که) هم یادتون نره اضافه کنید ، خوب که اینارو سرخ کردی، نوبت سبزیه که قبلا (با توجه به شرح بالا) سرخ شده و حالا اضافه میشه و همراه باقی مواد تفت داده میشه . بعد از این نوبت آبه که اضافه کنی (مقدار آب بستگی به اندازه قابلمه و مقدار مواد داخلش داره اما از زیادی آب نگران نباشید؛ فوقش یک ساعت آخر، شعله رو تنظیم میکنید که اضافه اش بخار شه) اما علی الحساب دو سوم قابلمه آب بریزین (تا من از مامان بزرگ بپرسم و اینجا رو آپدیت کنم) و شعله رو زیاد کنید تا بجوش بیاد .حالا اگه لوبیا چیتی(که قبلا پخته شده) خیلی پخته و نرم باشه بذارید واسه یه ساعت آخر ، اما اگه معمولی باشه همین الان اضافه کنید و بذارید همراه باقی مواد یه جوش بخوره و شعله رو کم کنید ، ملایم ملایم ... اینقدر که یه چسه شعله باشه ولی خاموش نشه.در قابلمه رو روش بذارین و بگذارید برای 4 ساعت بمونه(حالا میتونید برید سراغ مفدمات درست کردن پلو).اما ساعت به ساعت و گاه و بیگاه بهش سر بزنید و همه چیزو چک کنید. ساعت سوم باید لیمو عمانی رو اضافه کنید و لوبیا رو(با توجه به توضیح قبلی اگه از قبل خیلی پخته است ). همین حالا که ساعت سوم هست میتونید تخمین بزنید که آبش کمه یا زیاد ( اگه آب زیاد باشه ملاقه رو که داخل ظرف میذارید فورا پر میشه ) و با توجه به اون شعله رو تنظیم کنید یا کمی آب اضافه کنید.
بعد از ساعت چهارم وقتی اون روغن خوشرنگ بالا اومده و سطح خورش رو گرفته میشه گفت غذا آماده است.
قاشق به قاشق اش رو با تمام وجود و با چشمان بسته مزه مزه کنید و بدونید که قرمه سبزی هدیه ای از خداوند است.
پ.ن 1: تو شهرهای مختلف ممکنه از سبزیهای دیگه ای هم استفاده بشه یا چیزی کم و زیاد بشه (مثلا مو قشنگ اینا توش سیب زمینی هم می ریزن – بحق چیزهای ندیده) اما اسلوب کار همینه و البته مزه ی غذا با کم و زیاد کردن سبزی ها تغییر می کنه.
پ.ن 2: اسم سبزی ها به انگلیسی :جعفری Parsley ، گشنیز Coriander ، شنبلیله Fenugreek ، شوید Dill ، تره احتمالا Leek و اسفناج Spinach
پ.ن 3: این نوشتار بمرور آپدیت می شود.
پ.ن 4 : خواهشاً اونایی که از این دستور استفاده می کنند ،بعد از اینکه غذا رو درست کردند یه فیدبک هم اینجا تو قسمت نظرات بدن ، دوست دارم بدونم چقدر کارا بوده (احیانا چه مشکلاتی داشته؟) و چقدر غذا چسبیده بهتون، ضمنا مدت زمان درست کردن غذا،سن،جنس و محل اقامت (شد مثل دکتر اصفهانیه) رو هم بنویسید.
۶۸ نظر:
مو قشنگ داره کچل می شه یه دارو برایش پیدا کن
با حال بود ولی من اول باید بچشم ازین بعد درست کنم :::::)
دارو که نمیشناسم اما خودم اینقدر مو دارم (مو دارم اما مو قشنگ نیستم)که هر وقت میرم آرایشگاه ، آرایشگره کفری میشه ...
سلام
منِ امروز برا اولین بار قرمه سبزی پختم
از رو بلاگ شما طرز تهیه شو دیدم
کلی ذوق کردم
کلیم خوشمزه شده بود
مرسی
من سلاله هستم
خانواده همسرم آذري هستن .... براي همين هم قرمه سبزي رو فقط با لوبيا چشم بلبلي درست مي كنن و لاغير .... منم نمي تونم جور ديگه اي درست كنم .... چكار كنم ...............
به سلاله:
خانم شما یکبار با لوبیا چیتی درست کن اگه همسرتون خوشش نیومد اونوقت من میرم یه فتوا میگیرم که کار شما راه بیفته
سلام ممنون که این رو گذاشتین اما خانوم 4 ساعت غذا روی گاز اینم تو کشور انگلیس میدونی چقدر باید پول گاز بدیم؟
انگلیس گازیه یا برقی؟ بعد هم که شعله اش که خیلی کمه .. در حد یه چسه .. خانم هم نه « آقا »
قورمه سبزی با لوبیا چشم بلبلی مزه میده نه با چیتی یا چیزای دیگه ...
مرسي از دستور غذا. من مشكلي با دستورش ندارم چون خوب و حرفه اي بلدم مشكل من اينه كه اگر بالفرض كشوري بوديم كه اين سبزيها رو نداشت چه خاكي بر سر بريزيم؟ خودمون بكاريم؟ سفارش پستي بديم كه مسلما پول خون باباشون رو مي گيرن بفرستن. واقعا مستاصل همين قضيه ام. يعني به نظر شما تو كشوري مثل فيليپين مواد اوليه اش رو از كجا ميشه پيدا كرد؟
شما در کل جند ساعت پیشنهادمیکنین برای قرمه سبزی؟
4 ساعت
فقط لوبيا قرمز! البته من با چيتي و چشم بلبلي و حتي لپه هم خوردم! ظاهرا اصفهانيها با لپه درست ميكنن و مرغ! اونم خوبه! اصولا قرمه سبزي حقه!
salam
khili mamnon vaghan
khoda madar bozorgeto biyamorzeh
ke chenin raveshe khobi ro behaton yad dade
man anjam dadam khili ham khob shod va khoshmazeh taze dostam ham khili khosheshon omadeh bod
va dar rabete ba lobiyaye cheshm bolboli man ba shoma movafegham aslan khob nist
esme man hossein va dar hale hazer ukraine-kiev hastam
bazam manonam
age dastore ghazare digei ham az khodeton darid be e mail : full_boxiez@yahoo.com send konid
dar panahe khodavand
عالی بود ، حالا زندگی شیرین میشه .
داش حسین ، مامان بزرگ هنوز زنده است خدا رو شکر ... غذا هم می پزه طوری که انگشتاتو باهاش بخوری ... تازه یه خواهر داره اون غذاهاش معرکه است پسر .. یعنی میگم معرکه ها .. باقالی پلو درست می کنه جوری که روحت به پرواز در میاد ...
باسلام مادرمن خیلی حرفه ای قورمه سبزی درست میکنه (البته سبزی کرمانشاه بخاطرهوای کوهستانی ازعطرخاصی برخورداره )ودستورش مثل دستورشماست بااین تفاوت که برای خوش عطرشدنش 10دقیقه قبل ازسروهل کوبیده وگلاب داخلش میریزه که طعم فوق العاده ای بهش میده وضمناً گوشت راهم باموادشمابه اضافه دارچین تفت میده امتحان کنیدعالی میشه
برای لوبیاچشم بلبلی هم بایدبگم این روزهاآدم چیزهای عجیب زیادمیشنوه اینم یکی ازاوناست تابوده وبوده لوبیاقرمزبوده
خوب آموزش بسیار شیوایی بود.
اگر ممکن و اشکال نداره من از این مطلب برای مجله دانشگاه مون اسفاده کنم البته اگر آموزش شما منع قانون کپی رایت ندارد.
حامد جان اشکال نداره ولی جان عزیزت ننویس " منبع اینترنت" .. بنویس از مامان بزرگ خودت گرفتی
دمت گرم ننه!
آموزش خیلی باحالی بود
مخصوصاً برای مبتدی ها!
درود به شما. بابت این طرز پخت از شما خیلی ممنونم امیدوارم هر جای ایران هستید همیشه شاد باشی. رامین از سوئد -stockholm
22.90.2010
آقا من میخوام فردا صبح شروع کنم به پختن قرمه سبزی با دستور پخت شما...با رمز "مادربزرگ آقا احسان دمت گرم" میرم جلو ببینم چی میشه و بعد مراتب طبخ و طعم رو به اطلاع میرسونم
سلام آقاهه...
مامی من میگه تو قورمه سبزی شوید نمی ریزن...
اینایی که گفتی مال سبزی پلو بود :-)
بعدش می شه توضیح بدی چرا با لوبیا چشم بلبلی مشکل داری؟؟؟؟؟؟ هم خوش مزس هم نفخ نداره :))))))))))
پری ناز
سلام
من برا اولین بار قرمه سبزی رو درست کردم که از سایت شما آموزش دیدم. مهمون هم داشتم!!!!!!!!!! :)
خیلی خوش مزه شد اما لوبیاش نپخته بود!!!!
:O
دوووووست عزیز : لوبیا رو باهاس از شب قبل بزاری تو آب خیس بخوره ، اگر که از قبل پخته شده که چه بهتر اگر نه حتما حتما باید 4 ساعت بذاری رو اجاق جوش بخوره
پری ناز ناشناس! عزیز: مناطق مختلف میهن سبزی های مختلف استفاده می کنند ، این طرز پخت با این مواد سبزیها مال جنوب ایرانه (خوزستان) ، لوبیا چشم بلبلی هم توطئه ی استکبار جهانی برای تهاجم همه جانبه ی فرهنگی است، بنده شما رو به بصیرت دعوت می کنم،خوب نگاه کنید افعی رو در لباس بلبل می بینید، پشت اون چشمهای به ظاهر معصوم بلبلی شان چشمان افعی نهفته تا با کودتایی خزنده مملکت رو صاحب بشن ... دست مامی را ببوسید
یلام از طریق نیکا با بلاگتون آشنا شدم. آره ما هم سیب زمینی میریزیم تو خورشتمون. خیلی هم خوشمزه میشه. چون هم سیب زمینی به خورشت لعاب میده، هم اینکه ترشیه لیمو عمانی با سیب زمینی مخلوط میشه خوشمزش میکنه.
من امروز برای اولین باز از روی این دستور قرمه سبزی درست کردم و عاااااالی شد. 3 تا تغییر دادم. اولی این بود که کلاً 1 ساعت و نیم براش وقت گذاشتم و کاملاً کافی بود و غذا جا افتاده بود. البته لوبیا چیتی رو از روز قبل پخته بودم. تغییر دیگه ای که دادم این بود که از سبزی خشک استفاده کردم (چون سوئد زندگی می کنم و سخت بود که همه ی این سبزی ها رو تازه شو پیدا کنم ولی سبزی قورمه خشک از ایران وارد می شه و اینجا تو همه ی سوپر مارکت ها هست). سبزی رو 5 دقیقه گذاشتم که خیس بشه و بعد تفتش دادم. تغییر دیگه این بود که گوشت رو با رزدچوبه و فلفل و زیره و نمک و یه کم پیاز آغشته کردم و گذاشتم یه کم بمونه و بعد شروع کردم به تفت دادنش.
این آخری رو شدیداً توصیه می کنم. از یه دوست هندی یاد گرفتم این کارو با گوشت و مرغ انجام بدم قبل از پختنشون.
مرسی از این دستور خیلی خیلی خوب
سلام
اولا لیمو عمانی نه و لیمو امانی
دوما چطور میشه تو سایت عضو شد
سوما سایت خوبه خوشم اومد
نخیر همون لیمو عمانی درسته ، یه تک پا تشریف ببرید عمان دستگیرتون میشه ، جالبه بدونید بالاترین تعرفه واردات تو عمان مربوط به لیموی خشکه (تعرفه 100 درصد) و بعد از اون تعرفه خرماست که 70 درصده
آقا احسان دم خودت و مادر بزگت گرم! من برای اولین بار از روی وب سایتت قورمه سبزی درست کردم خیلی خوب دراومد.این دفعهی دومه که درست میکنم! البته من هم از اونجایی که سبزی تازه اینجا (آمریکا) نیست سبزی خشک خریدم؛ روش نوشته بود محصولی از بهترین سبزیهای کالیفرنیا (کالیفرنیا کلهم میوه، سبزی و ایناش خوبه). جعفری بود و شنبلیله و تره، خودم کمی اسفناج اضافه کردم (گشنیز و شوید نداشت!:(
من هم لوبیا چشم بلبلی رو چیزی توطئهی استکبار نمیبینم!
الهی, آن را که قورمه سبزی داده ای چه نداده ای؛ و آن را که قورمه سبزی نداده ای چه داده ای؟
بخشی از مناجات من پس از خوردن قورمه!
دمت گرم و سرت خوش باد داش محسن ،نوش جان خیلی حال می کنم این دستور بدرد ملت میخوره ....
سلام
ممنون از دستور پختتون. راستش من هیچوقت قورمه سبزی رو مثل بچه آدم درست نکردم و همیشه تو زودپز میپختم
آخه نمیدونستم چقدر وقت میبره... حالا دیگه متوجه شدم. باز هم ممنونم
kheli ba hal neveshtid kheli mamnon, az dastur pokht ba tanz va khande
morteza
لفظ کلامتو درست کن فعل و فاعل جملات مال چاراهاست
mishe yeki bege age az sabzi khoshk estefadeh konim az har kodom che ghad bayad berizim?man yek sale ba in sazbi khoshk ha mijangam hanooz ghormehsabzi nashode.dige be saram zade hamashoon o berizam biroon.
گیتا جان ، گلم عزیزم ، اول اول اینکه ملت سر چارراه هم آدمند بخدا ، دوم اینکه من یکبار دیگه هم مرورش کردم بنظرم هیچ کجاش توهین آمیز نبود ، حالا من یخورده با لهجه نوشتم فقط ... منتها بعد از دوسال تازه فهمیدم یادم رفته که طرز تهیه پلو رو هم بنویسم
با سپاس
من از سبزی خشک استفاده کردم(آمریکا زندگی میکنم) بسیار خوشمزه بود ولی روش ۱ وجب روغنی که باید ببندرو نبست. ولی در کلّ خوب بود.
تره میشه Chive .توی استرالیا با این اسم هست .
ba salam. Mishe begid aya in qaza ro mishe to zod paz ham dorost kard? Akhe inja gaz nadarim k 4 saat bezarim. Wa dowom inke age sabzi taft bokhore faiedash az bein nemire? Soheila az soed
آقا ما از دستور شما کمک گرقتیم و خوب هم شد انصافا . . . فقط به نظرم باید راجع به اضافه کردن ابلیمو و آبغوره هم توضیحاتی اضافه بشه.
ممنون. ناشناس از کانادا.
خوب بود مرتب و مرحله به مرحله مرسی
تشکر بسیار خوب بود ولی یک خورده طولانی بود ممنون
این طولانی بودنش مال اینه که کلا یه آدم پرفکشنیست خل وضعی هستم که کلا خیلی هم بخاطرش به دردسر میفتم
به سهیلا از سوئد : اول در مورد زودپز ، فکر میکنم خطرناک باشه چون سبزیهای ریز میتونن توی سوپاپ گیر کنند،بهتره فقط گوشت و لوبیا رو تو زودپز امتحان کنی. بعد شما تو سوئد شعلهء گاز ندارید ولی از این برقیهاش هست دیگه نه؟.... دوم در مورد فایده ی سبزی که از بین میره؟ نمیدونم والله ،ولی خوشمزه میشه، فایده رو با سبزی خوردن و میوه و اینا میشه جبران کرد ولی هویت قرمهسبزی جای شوخی نداره.
آقای ناشناس عزیز از کانادا:شهرهای مختلف ممکنه چاشنیهای مختلف کم و زیاد کنند، نوروز که برم مامانبزرگ رو ببینم ازش میپرسم آبلیمو و آبغوره رو.
دستتون درد نکنه دستور قورمه سبزی عالی بود
کیف کردم با این دستور غذا! هم با شوخ طبعیش هم با دقت نظرش. برای بار اول قرمه سبزی پختم و خیلی عالی شد. شنبلیله نداریم اینجا، نزدم. شوید هم دوست نداشتم بزنم. با این وجود عالی شد.
ممنون، خیلی با مزه هم هستی حال کردم.
ما تهرونيا قورمه سبزي رو فقط با لوبيا چشم بلبلي حال ميكنيم و بس! يعني نه كه يه وخ فك كني با لوبيا چيتي و قرمز نيستمت ها!!!! نه ولي چشم بلبلي بهتر جواب بچه هاي جنوب شهر تهرونُ ميده
ياحق
ghormeh sabzi faghat ba lobiya ghermez misheh na lobiha deghe in mogheh degheh ghormeh sabzi asil irani nist
قرمه سبزي فقط قرمه سبزي جنوب با ٧ نوع سبزي ولوبيا جيتي و ليمو عماني
فقط یه گاو میتونه قورمه سبزی و با لوبیایی غیر از لوبیا قرمز درست کنه. توهین نیست ولی به تمدن ایران زمین توهین میکنین با این کارتون!!
سلام.خيلي وقت بود دوس داشتم قورمه سبزي درست كنم ولي بلد نبودم حالا كه دستور بختشو خوندم فردا حتما درست ميك
م.خيييييييييلي ممنونم ازتون.طيبه
leek میشه پیازچه!
سلام.دریاپری ام.
اولین باره دارم قرمه سبزی درست میکنم:-D
طبق دستوری که اینجا گذاشتید دارم میپزم ببینیم چطور میشه:-D
همش هم فکر کردم اینو یه دختر نوشته انقد که با عشق و هیجان نوشتیدش!تعجب کردم آقا!
تو اين خراب شده اي كه ما زندگي مي كنيم سبزي اي به اسم تره نمي دونن چيه، به جاي ترا دمب پيازچه مي شه استفاده كرد!
دریا پری ام.
اوندفعه خیلی خوشمزه شد قرمه سبزیم.
اومدم تشکر کنم و دوباره امروز دارم از روی این دستور میپزم:-D
Ghorme sabzi ba loobia chiti kheili khoshmazast man ke asheghesham az gooneye neveshtaretoon kheili khosham oomad faghat ei kash nesbate sabzi haro ham benevisid :-)
پیازچه میشه spring onion
Leek تو ایران فکر نکنم استفاده زیاد بشه ولی اگر اشتباه نکنم میشه تره فرنگی
ایول
من این قرمه سبزیو در جزایر جرسی یه جایی که رو نقشه نمیتونی پیدا کنی با گوشت پرک و یه مشت سبزی که تره اسفناج با یه مشه درهم که نمیدونم چی بود درست کردم ولی چون همه رو همون اول سر هم کردم خیلی خوب شد بجای لوبیا هم یه کنسرو haricots blancs زدم توش
برا کسایی که مثل من گرفتارن کنسر لوبیا جواب میده برای من که آشپزیم بجای 0 منفیه خوب بود رب هم 3 تا قاشق بزرگ اضافه کرده بودم بعدش دیدم که نوشتید 1 قاشق بهر حال با شراب بوردو و کمی هم vinaigre توش زدم حال داد خوب بود ولی خداییش حرفه ایش کار من نیست چون اندازه ها رو تغییر میدم .
قورمه زندگي
سلام قربان من در عجبم از دوستاني كه خارج از كشورن و گله مند هستن كه آقا سبزي نيست و فلان و بهمان والا من ساكن تورنتوي كانادام اونم ٤ ساله قورمه سبزي مي پزم با جعفري و گشنيز و اسفناج و شويد تازه تازه تازه تميز شسته خرد ميكنم ليمو عماني هم كه الحمداله هست آنچنان بو برنگي راه ميندازم كه يه بار اومدن تذكر دادن لطفا هود رو موقع تهيه غذا استفاد كنيد گفتيم بابا لامصب خاصيت اين غذا همينه بو برنگيه جون شما
جدا من هفته اي يه بار درست ميكنم با لوبيا چشم بلبلي بهونه نيارين همش همه جا هست من سفر يك هفته اي به ايتالا هم در منزل دوستم درست كردم كف كرد
دست مادربزرك تون رو هم ميبوسم الهام از تورنتو زاده خاك پاك ملاير
الهام جان روله دمت گرم ، ولی تا وقتی لوبیا چیتی هست چشم بلبلی چرا؟
من مالزی زندگی میکنم و تمام سبزی ها رو تازه ی تازه میخرم خورد میکنم وسرخ میکنم!آخه مگه میشه سبزی تازه تو کشورهای دیگه پیدا نشه!دستور پختشم خوبه من همین امروز برای اولین بار درست کردم الان قابلمه رو اجاق فقطنمیدونم که دقیفا چه مقدار آب لازمه و اینکه میشه به جای لیمو عمانی از پودرش استفاده کنم؟
دوست عزیز ممنون منم قرمه سبزی رو دوست داشتم ولی موقعی فهمیدم با ۴ ساعت پختن یه غذا چیزی ازش نمیمونه و تمام اون مواد مفیدی که مورد نیاز بدن هم هست از بین میره دیگه سراغش نرفتم خواهش میکنم از مادر بزرگ بپرسین غذایی سالم تر که نیاز به پخت نصف روز نداشته باشه سراغ داره خیلی ممنون میشم این روزها وقت هم خیلی مهمه
دستت درد نکنه این اسم انگلیسیا خیلی به کارم اومد.
دستتون درد نکنه خیلی خشمزه بود
ارسال یک نظر